Geprobeerd – La Fianna – Geniet van een heerlijke cocktail

Een stad vol verrassingen, dat is de manier waarop velen Barcelona beschrijven. La fianna is een plek die deze omschrijving waardig is. Het is een bar / restaurant in het midden van de Manresa straat, heel dichtbij halte Jaume1, met een eigen stijl.

Vanaf de metrohalte kun je er heel makkelijk komen, maar je hoeft maar even ergens verkeerd af te slaan om vervolgens te verdwalen in al de kleine steegjes en kromme straatjes; een van de kenmerken van de Borne wijk is dat de straten nauw en kronkelend zijn. Het is dus handig om te weten dat de bar te vinden is in de straat, waar Via Laietena en Carrer de L´Argenteria samenkomen.

la_fianna 009 De sfeer

Eenmaal voor de ingang van La Fianna, ziet alles er vrij eenvoudig uit. Maar wanneer je besluit naar binnen te gaan, kom je in een andere wereld. Rustieke muren, sofa’s bedekt met kussens met intense kleuren, en een hele hoop lampen en kaarsen, die het interieur veel warmte geeft. De loungemuziek draagt een intieme sfeer aan de verschillende bezoekers over. Het publiek varieert van toeristen tot aan zakenmensen, jongeren, en gezinnen die uit eten gaan. Je hoort verschillende talen en er zijn verschillende uitgaansmotieven; veel mensen zijn er op de romantische tour en anderen besloten simpelweg om te gaan drinken.

clip_image004Cocktails

De plek staat ook wel bekend om zijn goede cocktails en deze zijn dan ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid. Als je tussen de verschillende opties niet jouw favoriete cocktail tegenkomt, schroom dan niet om er om te vragen, want dan wordt hij speciaal voor je gemaakt. Mijn vrienden en ik hebben verschillende cocktails genomen, van de klassiekers zoals de Mojito en Sex on the Beach tot aan de bekende Mai Tai. Tapas? Die zijn er ook en zijn een perfect bijgerecht naast de drank, vooral wanneer je nog niets gegeten hebt en wilt voorkomen dat de alcohol je naar het hoofd stijgt. Wij bestelden een portie patatas bravas die echt heel lekker waren en het was ook een goede hoeveelheid.

la_fianna 004 Restaurant

Voor degenen die meer dan hapjes willen, die kunnen in het restaurantgedeelte een zeer gevarieerd menu vinden, met gerechten die altijd een Spaanse bite behouden (houdt er wel rekening mee dat het beter is om van te voren te reserveren). Voor de niet-rokers, maak je geen zorgen, in het restaurant is roken niet toegestaan. Rokers kunnen in het bargedeelte terecht voor een sigaret.

Prijzen

Toch is het beste van dit alles dat zo’n avondje uit niet veel hoeft te kosten. De bar is zeer gunstig geprijsd, de cocktails kosten tussen de €4 en €7.50, en voor de tapa’s geldt hetzelfde. Ik raad je ook aan om langs te gaan op Happy Hours, elke dag tapas van 19:00 tot 00:30 (vrijdag en zaterdag tot 23:30); van maandag tot dinsdag van 18.00 tot 21.00 alle cocktails voor €4,50 en de aardbeiencocktails voor €5,00 (feestdagen uitgezonderd).

clip_image006

Mis deze smaakervaring niet! Voor meer informatie kun je hun website bezoeken www.lafianna.com.

 

Yhan

Als je meer foto’s wilt zien van onze ervaring, klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here